۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۰
کد خبر: ۷۲۷۲۳۴

سه اثر فقهی در حوزه «فقه و امنیت از نگاه مذاهب خمسه» روانه بازار شد

سه اثر فقهی در حوزه «فقه و امنیت از نگاه مذاهب خمسه» روانه بازار شد
سه اثر فقهی اثر حجت الاسلام محمدجواد مهری در حوزه فقه و امنیت از نگاه مذاهب خمسه با رویكرد مقارنه ای و تحلیلی روانه بازار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، سه اثر فقهی اثر حجت الاسلام محمدجواد مهری در حوزه فقه و امنیت از نگاه مذاهب خمسه با رویكرد مقارنه ای و تحلیلی روانه بازار شد.

سه اثر فقهی استاد محمد جواد مهری با عناوین «فقه مقاومت» از نگاه مذاهب خمسه با رویكرد مقارنه ای و تحلیلی در 350 صفحه، «فقه جهاد» از نگاه مذاهب خمسه با رویكرد مقارنه ای و تحلیلی در دو مجلد 1100 صفحه ای و «فقه اطلاعات و امنیت» از نگاه مذاهب اسلامی به همت مركز پژوهشی مبنا و انتشارات مکث اندیشه در 407 صفحه چاپ و روانه بازار نشر شده است.

نویسنده كتاب «فقه مقاومت» را در هشت بخش، نگارش و هر کدام از این بخش ها را با موضوعات خاص تدوین کرده است که بخش اول: كلیات و مبانی نظری فقه مقاومت، بخش دوم: پیدایش و سیر تاریخی مقاومت اسلامی، بخش سوم: ریشه ها و بنیادهای مقاومت اسلامی، بخش چهارم: مؤلفه های تقویت یا تضعیف روحیه مقاومت اسلامی، بخش پنجم: چیستی و چگونگی مقاومت اسلامی در فقه مذاهب خمسه، بخش ششم: احكام و شرایط مقاومت اسلامی در فقه مذاهب خمسه، بخش هفتم: مبانی و ادله مشروعیت مقاومت اسلامی و بخش هشتم: عملیات استشهادی روشی جدید در دفاع و مقاومت اسلامی می باشد.

حجت الاسلام محمدجواد مهری در این كتاب به سؤالات زیادی از جمله: نگاه شریعت به «مقاومت» و «جهاد دفاعی» چیست؟ «مقاومت» و «دفاع» در منظومه فقهی اسلام، حق است؟ یا تكلیف؟ اگر اندیشه «مقاومت» با یك فكر دیگری تزاحم پیدا كند! پاسخ شریعت برای حل این مساله چیست؟ادله قرآنی و چارچوب تئوریک فقه مقاومت چیست؟ دلیل عقلی و سیره رسول الله (ص) تا چه اندازه مؤید فقه مقاومت است؟ دفاع از سوریه، عراق، فلسطین و یمن در راستای جهاد دفاعی است یا خیر؟ «مقاومت» كردن با این همه هزینه! آیا جایز و مشروع است؟ مذاكره با  دشمنان و دوستی با كفار چه اشكالی دارد؟ «مقاومت» آیا با فطرت انسانی منطبق است؟ «مقاومت» و «جهاد دفاعی» چه نسبتی با هم دارند؟ آیا «عملیات استشهادی» به عنوان یك روش جدید دفاعی، مشروع و جایز است؟ یا نه با روح شریعت سازگاری ندارد؟ «عملیات استشهادی» چه فرقی با انتحار و خودكشی دارد؟ كه امروزه در مورد شیوه کنش سیاسی مسلمانان در برابر استعمارگران و مستکبران وجود دارد از منظر فقیهان مذاهب خمسه پاسخ داده و سپس می گوید «مقاومت» صرفاً یک «حق» نیست؛ زیرا «حق» قابل سلب کردن است؛ بلکه یک «تکلیف» شرعی هم هست، بدین معنا كه بر انسان ها واجب است دفاع کنند؛ ولذا مقاومت و دفاع؛ «حقی» است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد و از مهم ترین تکالیف شرعی و واجبات دینی است.

سه اثر فقهی در حوزه «فقه و امنیت از نگاه مذاهب خمسه» روانه بازار شد

حجت الاسلام مهری كتاب «فقه جهاد» را در دو جلد و چندین بخش، نگارش و هر کدام از این بخش ها را با موضوعات خاص تدوین کرده است که لد اول در 493 صفحه و دارای نُه بخش می باشد که بخش اول: ماهیت و چیستی فقه و مذاهب فقهی در اسلام، بخش دوم: ماهیت و چیستی جهاد در اسلام، بخش سوم: اهداف و فضیلت های جهاد در اسلام، بخش چهارم: مراحل تشریع و سبب جهاد در اسلام، بخش پنجم: تقسیم بندی جهان در شریعت اسلام، بخش ششم: اصل در اسلام جهاد است یا صلح؟ بخش هفتم: اهل حرب در فقه مذاهب خمسه، بخش هشتم: ادله وجوب جهاد با كفار و مشركین و شرایط آن و بخش نهم: حقوق و وظایف كفار كتابی در فقه مذاهب خمسه می باشد.

و جلد دوم در 587 صفحه و دارای شش بخش می باشد: بخش اول: جهاد با بغات و شورشیان. بخش دوم: جهاد با محاربین و مفسدین فی الارض. بخش سوم: جهاد و مقابله با حاكم جائر. بخش چهارم: بررسی حرمت یا جواز جهاد در عصر غیبت. بخش پنجم: اصول اخلاقی و مبانی حقوق جنگ در اسلام. بخش ششم: قوانین و مقررات برخورد با اُسرا و سبایا در اسلام بیان شده است.

نویسنده در این كتاب به سؤالات زیادی از جمله؛ نگاه شریعت به «جهاد ابتدایی» چیست؟ «جهاد ابتدایی» در منظومه فقهی اسلام، حق است؟ یا تكلیف؟ اگر اندیشه «جهاد ابتدایی» با یك فكر دیگری تزاحم پیدا كند! پاسخ شریعت برای حل این مساله چیست؟ ادله قرآنی و چارچوب تئوریک فقه جهاد چیست؟ دلیل عقلی و سیره رسول الله تا چه اندازه مؤید فقه جهاد است؟ «جهاد ابتدایی» آیا با فطرت انسانی منطبق است؟  «جهاد ابتدایی» و «جهاد دفاعی» چه نسبتی با هم دارند؟ از منظر فقیهان مذاهب خمسه بر اساس آیات، روایات و سیره پاسخ داده؛ تا علاوه برآشنایی با این مؤلفه، برخورد جدی و قانونی با عوامل تهدید کننده جان و ناموس مردمان بی گناه سرزمین های اسلامی، در سطح جوامع بین المللی و خصوصاً دوَل اسلامی، به عمل آمده و افکار عمومی نیز نسبت به این موضوع آگاه گردد.

حجت الاسلام مهری در كتاب «فقه اطلاعات و امنیت» به بازخوانی جایگاه اطلاعات در امنیت بخشی و سلامت نظام اسلامی بر اساس آیات، روایات و سیره در شش بخش پرداخته و هر کدام از این بخش ها را با موضوعاتی خاص تدوین کرده است که بخش اول آن كلیات و مفهوم شناسی فقه اطلاعات و امنیت، بخش دوم؛ سازمان اطلاعات و نقش آن در امنیت سازی، بخش سوم؛ تجسس غیر مجاز (جاسوسی برای دشمنان نظام اسلامی)، بخش چهارم؛ فعالیت های اطلاعاتی در حریم خصوصی، بخش پنجم؛ كسب خبر و نقش آن در سازمان های اطلاعاتی – امنیتی و بخش ششم؛ اصول و بایسته های سازمان های اطلاعاتی – امنیتی می باشد.

سه اثر فقهی در حوزه «فقه و امنیت از نگاه مذاهب خمسه» روانه بازار شد

نویسنده در این كتاب به سؤالات زیادی از جمله؛ گستره‌ مفهومی اطلاعات و امنیت چیست؟ ضرورت سازمان های اطلاعاتی چیست و چه کاربردی دارد؟ اطلاعات و امنیت در قرآن کریم و آموزه‌های دینی از چه جایگاهی برخوردار است؟ صفات مجریان امنیت و نیروهای سازمان های اطلاعاتی در اسلام چیست؟ فعالیت‌های اطلاعاتی و امنیتی در قرآن کریم و آموزه‌های دینی شامل چه الزامات و بایسته‌هایی است؟ تحقق وظایف سازمان های اطلاعاتی در تجسس و كسب اطلاع از امور دیگران و حرمت تجسس در امور خصوصی مردم چگونه قابل جمع است؟ از منظر فقیهان مذاهب خمسه بر اساس آیات، روایات و سیره پاسخ داده است تا علاوه برآشنایی با این مؤلفه، برخورد جدی و قانونی با عوامل تهدید کننده جان و ناموس مردمان بی گناه سرزمین های اسلامی، در سطح جوامع بین المللی و خصوصاً دوَل اسلامی، به عمل آمده و افکار عمومی نیز نسبت به این موضوع آگاه گردد.

علاقه مندان می‌توانند این مجموعه آثار را از طریق فروشگاه واقع در قم بلوار معلم، مجتمع ناشران طبقه سوم، واحد 314، و با تماس با تلفن 37842039 و یا 02532906405 تهیه کنند.

ارسال نظرات